Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Αγ.Αναργύρων

Δημιουργηθηκε στις Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013 Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 Ημερομηνία Δημοσίευσης

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Αγίων Αναργύρων δημιουργήθηκε με βάση την προγραμματική σύμβαση, που υπογράφηκε την 1η Σεπτεμβρίου 1987, σύμφωνα το άρθρο 11 του ν. 1416/84 «τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων της Δημοτικής και Κοινοτικής νομοθεσίας, για την ενίσχυση της αποκέντρωσης και την ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Λειτουργεί με βάση την προγραμματική σύμβαση, που υπογράφηκε στις 12 Ιουλίου 1994, η οποία εντάσσεται στο γενικό προγραμματισμό της ΓΓΔΒΜ (πρώην ΓΓΛΕ) για δημιουργία στην Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με τον κανονισμό 815/1984 της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), από τους παρακάτω συμβαλλόμενους φορείς:

- Υπουργείο Παιδείας / Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης
- Δήμος Αγίων Αναργύρων
- Ν.Ε.Λ.Ε. Αθήνας
- Δημοτική Επιχείρηση Αγίων Αναργύρων

Η παραπάνω σύμβαση συνενώνει τις προσπάθειες των συμβαλλομένων με στόχους:

  1. την ανάπτυξη νέων μορφών παραγωγικών δραστηριοτήτων και σχέσεων, που θα συμβάλλουν στη μείωση της ανεργίας και της υποαπασχόλησης
  2. την προσφορά εναλλακτικών ευκαιριών απασχόλησης με πρόσθετη κατάρτιση, ιδίως σε όσους βρίσκονται σε κίνδυνο ανεργίας, λόγω της αλλαγής των συνθηκών της αγοράς εργασίας
  3. την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ)
  4. την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, την άσκηση της ικανότητας για συμμετοχή στις κοινωνικοοικονομικές διαδικασίες και την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των καταρτιζομένων

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πτυχιούχους της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΤΕΛ, ΤΕΣ, ΕΠΛ, ΤΕΕ, ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ), καθώς και σε πτυχιούχους ή τελειόφοιτους της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης(ΤΕΙ, ΑΕΙ), αναλόγων ειδικοτήτων.

Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης του ΚΕΚ Αγίων Αναργύρων, σύμφωνα με την προγραμματική λειτουργίας, καλύπτεται από πιστώσεις της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης (Εθνικοί πόροι) και από πιστώσεις (ίδιοι πόροι) του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερού με ποσοστά 75% και 25% αντίστοιχα επί του προϋπολογισμού, ο οποίος καταρτίζεται κάθε έτος και εγκρίνεται από τους παραπάνω φορείς.

Το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Αγίων Αναργύρων λειτουργεί σε κτίριο που βρίσκεται επί των οδών Δωδεκανήσου, Μουσουνίτσης και Πατρών στην περιοχή Ανάκασα των Αγίων Αναργύρων. Το κτίριο ανεγέρθηκε με χρηματοδότηση της ΓΓΔΒΜ (τότε Γενική Γραμματεία Λαϊκής Επιμόρφωσης), από το ΠΔΕ επί οικοπέδου ιδιοκτησίας του Δήμου, επιφάνειας 672,50 τ. μ. και η χρήση του παραχωρήθηκε, σύμφωνα με τις 979/26-11-1986 και 446/21-7-1987 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων και με την 4043/16-3-1987 έγκριση της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής, στη Γ.Γ.Δ.Β.Μ.


ΚΕΚ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ & ΜΟΥΣΟΥΝΙΤΣΗΣ 10
13562 ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
ΤΗΛ – FAX : 210 2691681
email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ