EaSI_Basic
Building Alternative Skills' Innovative sChemes
Οικοδομώντας Εναλλακτικά Καινοτομικά Σχήματα Δεξιοτήτων
ΝΕΟ!
ΑΘΗΝΑ- Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων αποφοίτων Γυμνασίου/ΣΔΕ σε βασικές δεξιότητες, 450 ωρών,από 18/5/2020 έως 30/9/2020, με εκπαιδευτικό επίδομα 3 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Πληροφορίες μέχρι τη Δευτέρα, 18/5/2020 στο ΚΕΚ ΟΑΕΔ Ρέντη, κα Μπουζούκη Στεργιανή, τηλέφωνο 210 34 55 431 e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερες Πληροφορίες εδώ
Σύντομη Περιγραφή του Έργου BASIC
Η Δράση BASIC εντάσσεται στον άξονα PROGRESS του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EaSI για την Απασχόληση και την Κοινωνική Καινοτομία 2014-2020.
Στην Ελλάδα, σύμπραξη φορέων με επικεφαλής τον ΟΑΕΔ και τη συμμετοχή του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων/Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης, του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ και του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της ΓΣΕΒΕΕ, υπέβαλε πρόταση, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων VP/2017/011 του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EaSI-PROGRESS, με αντικείμενο τις ενέργειες ευαισθητοποίησης για την αναβάθμιση δεξιοτήτων, ως πεδίο νέων ευκαιριών για τους ενήλικες.
Η πρόταση εγκρίθηκε και έλαβε χρηματοδότηση για μια παρέμβαση πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, με τίτλο BASIC- ακρωνύμιο των λέξεων «Building Alternative Skills' Innovative sChemes» («Οικοδομώντας Εναλλακτικά Καινοτομικά Σχήματα Δεξιοτήτων»).
Βασικός στόχος του έργου είναι να χαράξει Δημόσια Πολιτική για ενηλίκους, που έχουν ελλείψεις στις βασικές τους γνώσεις, δεξιότητες, ικανότητες, και ενδιαφέρονται να τις αναβαθμίσουν.
Τι περιλαμβάνει το έργο:
1.Καταγραφή και προτεραιοποίηση των ομάδων-στόχων, που έχουν ανάγκη αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους, των παιδαγωγικών μεθοδολογιών και των εργαλείων αξιολόγησης προσόντων
2. Πιλοτική εφαρμογή επαγγελματικής κατάρτισης, κατόπιν επιλογής των καταλληλότερων μεθόδων – εργαλείων, παραγωγή και δοκιμή του κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού για εκπαιδευτές και καταρτιζόμενους, καθώς και
3. Τη διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής για το πεδίο της αναβάθμισης δεξιοτήτων για ενήλικες με χαμηλά προσόντα και, ειδικότερα, για ένα σχήμα πιστοποίησης των βασικών προσόντων-δεξιοτήτων: γραμματισμός – αριθμητικός συλλογισμός – δεξιότητες πληροφορικής και κοινωνικές δεξιότητες.
Παραμείνετε ενημερωμένοι ακολουθώντας μας: