25ο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ


 

25o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Αφιερωμένο σε μια τέχνη αφηγηματικά πρωτότυπη και ριζοσπαστική, που υπερβαίνει τα όρια μεταξύ ντοκιμαντέρ, μυθοπλασίας και πειραματισμού, το φεστιβάλ «Κινηματογράφος και Πραγματικότητα» φτάνει ριζικά ανανεωμένο στον 25ο κύκλο του.

 

Πέντε θεματικές ενότητες, έξι ημέρες προβολών και πάνω από 40 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, οι περισσότερες σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα, μας γνωρίζουν τους σημαντικότερους νέους εκφραστές του χώρου και μας θυμίζουν σπουδαίες μορφές που χάθηκαν πρόσφατα.

Στο πρόγραμμα που φιλοξενείται στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, Σίνα 31, περιλαμβάνονται:
• Επιλογή από τις νεότερες ελληνικές παραγωγές
• Αφιέρωμα στα βραβεία του φεστιβάλ Cinéma du Réel (Παρίσι)
• Γνωριμία με το φεστιβάλ doxs! ντοκιμαντέρ για παιδιά και εφήβους (Ντούισμπουργκ) και με το εγχείρημα Η Άγνωστη Ζωή των Άλλων
• Ειδικές προβολές για ξεχωριστές πρόσφατες ταινίες, με επιλογή της ΕΡΤ από την παγκόσμια πρωτοβουλία Why Poverty – Φτώχεια - Γιατί?, και
• Ο κύκλος Σε Πρώτο Πρόσωπο, για σύγχρονους δημιουργούς που μιλούν μια μοναδική κινηματογραφική γλώσσα

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο τη Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου και ώρα 20.00, στρογγυλή τράπεζα με θέμα: Πλατφόρμες δικτύωσης σε καιρό κρίσης. Καλεσμένοι η Γκούντρουν Ζόμερ, Διευθύντρια του φεστιβάλ doxs! ντοκιμαντέρ για παιδιά και εφήβους, και ο Αρνό Ε, υπεύθυνος προγραμματισμού του φεστιβάλ Cinéma du Réel. Συντονιστής ο δημοσιογράφος Μανώλης Κρανάκης, κριτικός κινηματογράφου (www.flix.gr)

Το φεστιβάλ «Κινηματογράφος και Πραγματικότητα» διοργανώνεται από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδος, του Goethe-Institut Athen και του Tαμείου για τη γαλλογερμανική πολιτιστική συνεργασία σε τρίτες χώρες, το οποίο χρηματοδοτείται από τα Υπουργεία Εξωτερικών της Γαλλίας και της Γερμανίας και ιδρύθηκε στο πλαίσιο της «Συνθήκης των Ηλυσίων» για τη γαλλογερμανική φιλία.

Η Οργανωτική Επιτροπή
Γιάννης Ανδρέου, Εύα Στεφανή, Βασίλης Σπηλιόπουλος, Σοφία Μιχαηλίδου (Goethe-Institut Athen), Elise Jalladeau (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος).

 

copyright 2012 © | ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΝΕΟΛΑΙΑΣ